Koronavírus: 72 új fertőzött

Koronavírus: 72 új fertőzött

Fekete Beáta asszisztens beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. augusztus 4-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

72 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában – derül ki a járvánnyal kapcsolatos hírekről tájékoztató kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 809 803 embernél azonosították a koronavírust. Az elmúlt napon nem halt meg beteg, így az elhunytak száma változatlanul 30 032 fő.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 750 955. Jelenleg 28 816 aktív fertőzöttről tudni, 79 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásban kiemelik, hogy a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen kérik, hogy vegyék fel az oltást.

Jelenleg itthon 5 636 894-en kaptak oltást, közülük 5 475 471-en már a második dózist is megkapták. Mint ismert, már lehet jelentkezni a harmadik vakcinára is az eeszt.gov.hu honlapon vagy a háziorvosnál. Eddig 35 ezren foglaltak időpontot és 14 ezren már fel is vették a vakcinát.

Folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is. A 12-17 éves korosztályban eddig 189 ezren regisztráltak oltásra és 152 ezren (80 százalék) már fel is vették azt. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.