Koronavírus: 814 új fertőzött

Koronavírus: 814 új fertőzött

Egy dolgozót a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával oltanak be az Olajág Otthonok zuglói idősek otthonában 2021. február 13-án (Fotó:
MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

814 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, így a járvány hazai megjelenése óta összesen már 830 725 embernél diagnosztizálták a koronavírust – derül ki a járványról tájékoztató kormányzati oldal legfrissebb, szerda reggeli adataiból. Elhunyt 10, többségében idős, krónikus beteg, így már 30 330 áldozata van itthon a pandémiának.

Jelenleg 10 690 aktív fertőzöttről tudni, 737 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 116-an vannak lélegeztetőgépen. A kórházban ápoltak száma néggyel, míg a lélegeztetésre szorulóké hattal emelkedett az elmúlt naphoz képest.

Jelenleg 5 913 862 ember van, aki már legalább egy oltást megkapott, túlnyomó többségük – 5 685 596 fő – már a második dózison is túl van. Eddig 928 ezren kérték a harmadik vakcinát is.

A tájékoztatásban ismét kiemelték, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

 

Címkék: koronavírus