Koronavírus: 837 új fertőzött

Koronavírus: 837 új fertőzött

A koronavírus-teszteket végző, védőruhát viselő egyetemi hallgatók érkeznek a Mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskolába 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

837 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 826 636 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a járványról tájékoztató kormányzati oldal legfrissebb, csütörtök reggeli adataiból. Az elmúlt napon elhunyt 6 többségében idős, krónikus beteg, így már 30 259 áldozatot követelt a betegség.

Jelenleg 8 722 aktív fertőzöttről tudni, 627 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 92-en vannak lélegeztetőgépen. Mindhárom adat magasabb az előző napinál.

A tájékoztatásban kifejtik, hogy az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik, hogy aki még nem tette, regisztráljon és vegye fel az oltást mielőbb.  A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. Eddig egyébként 5 902 806 ember kapta meg legalább az első vakcinát, 5 669 473-an pedig már a másodikat is. 854 ezren vannak, akik éltek a harmadik oltás lehetőségével is.

 

Címkék: koronavírus