Koronavírus – A főváros egyelőre nem mondja le a tervezett rendezvényeit

Koronavírus – A főváros egyelőre nem mondja le a tervezett rendezvényeit

Tüttő Kata Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ameddig a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős országos operatív törzs nem kéri, a főváros nem halasztja el a nagyobb rendezvényeket – közölte a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

Tüttő Kata azt mondta, hogy a járvány kezelésében a legfontosabb, hogy mindenki fegyelmezetten járjon el, a Fővárosi Önkormányzat is így tesz, azaz nem hoz felesleges, pánikra okot adó döntést.

Március 15-ére a fővárosi rendezvényt már meghirdették, a tervek szerint a Városháza parkban tartják a megemlékezést. Az eseményen beszédet fog mondani Karácsony Gergely főpolgármester, illetve – mások mellett – Alföldi Róbert vagy éppen Csákányi Eszter.

Azután, hogy a koronavírus már Magyarországon is megjelent, adódik a kérdés, hogy a nagyobb tömegeket vonzó rendezvényekkel mi legyen. Orbán Viktor csütörtök délután az erre vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy keddig fog eldőlni, hogy az ünnepre szervezett központi ünnepségeket el kell-e halasztani.