Koronavírus: Alig 600 felett az új fertőzöttek száma

Koronavírus: Alig 600 felett az új fertőzöttek száma

Védőruhába öltözött ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. december 15-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

609 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ezzel 316 669 főre nőtt a vírus megjelenése óta hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9161 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 134 344 fő.

Jelenleg 173 164 aktív fertőzöttről tudni. 6 261 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 448-an vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásban kitértek arra, hogy az öt kijelölt kórházi oltóponton hétfőn is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. Az első Pfizer-vakcina szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni. A következő Pfizer-vakcina szállítmány várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása.

A kormányzati oldalon kiemelték, a kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz.

Címkék: koronavírus