Koronavírus: az operatív törzs nem akar korlátozásokat

Koronavírus: az operatív törzs nem akar korlátozásokat

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet – közölte az ATV Híradójával a Koronavírus Sajtóközpont kedden. Mint írták, az előző hullámokkal szemben ma már van vakcina, és a lakosság 60 százaléka védett.

Az operatív törzs is ülésezett, ez Kásler Mikós miniszter Facebook-posztjából derült ki.

„Nem szeretnénk senkit korlátozni, pláne nem az oltottakat. A maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken: az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor), emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti” – közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Kedd reggel egyébként a köztévében Szlávik János infektológus arra a kérdésre, hogy szükség lesz-e Magyarországon újabb óvintézkedések bevezetésére, azt válaszolta, „egészen biztos, hogy valamit tenni kell". Úgy folytatta, a járványügyi adatokból kiindulva, ha a pandémia tovább súlyosbodik, akkor valamit csinálni kell, ahogy Európa több más országában tették.

A legfrissebb adatok szerint egyébként egy hét alatt megduplázódott az áldozatok és az új fertőzöttek száma is.