Koronavírus: elhunyt újabb 6 krónikus beteg

Koronavírus: elhunyt újabb 6 krónikus beteg

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 436 főre emelkedett az elhunytak száma, 1169-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1775 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek 59 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 59 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 49-en vannak lélegeztetőgépen – közölték csütörtök reggel a kormány hivatalos koronavírus tájékoztató oldalán.

Úgy tűnik, továbbra is elsősorban az idős, beteg embereket gyűri le a kór. A nyers halálozási ráta 12,9 százalék. A 39 új fertőzött csaknem felét Zala megyében találták. A nagy országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálatteszt első részeredményei arra utalnak, hogy a fertőzöttek azonosítása Magyarországon alacsony hatékonysággal zajlik, ezért a hivatalos adatokhoz képest hozzávetőlegesen tízszer több megbetegedés történhetett az országban. Egész pontosan az átfertőzöttek száma 22 399 és 92 624 között alakulhat.

Mint a honlapon írják, a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben van a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.