Koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó budapesti operatív törzs alakult

Koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó budapesti operatív törzs alakult

Koronavírus - szűrik a Kínából érkezőket Ferihegyen (Fotó: Budapest Airport Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester összehívta a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset, amelyet Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezet – írta lapunknak is megküldött közleményében a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs irodája.

Az operatív törzs tagjai a feladatkörükben érintett főpolgármester-helyettesek: Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet, Havasi Gábor a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester, mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja és a testület titkára Számadó Tamás főjegyző.

Mint írják: „Az operatív törzs szoros napi kapcsolatban van a fővárosi cégekkel és felvette a kapcsolatot a koronavírus elleni védekezésért felelős kormányzati operatív törzzsel. Ezzel egy időben a főváros a BKK és a BKV felületein tájékoztató kampányba kezd és a cégekkel közösen együttműködve járványügyi tervet állít össze a betegség járványos megjelenése esetére, hogy biztosítsuk a város működőképességét és lassítsuk a vírus terjedését.”

Koronavírus: Semmi nem indokolja a soron kívüli bevásárlást a kormány szerint | Magyar Hang

Közben Erdélyben is találtak két fertőzöttet, mindketten Olaszországból tértek haza.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat már korábban felvette a kapcsolatot a WHO budapesti irodájával és több európai nagyvárossal, hogy egyeztessen a felkészülésről. „Az operatív törzs folyamatosan egyeztet a fővárosi kerületekkel és a korábban összehívott Budapesti Egészségügyi Fórumnak is napirendi pontja lesz a koronavírus elleni védekezés, megkezdve ezzel a rendszeres egyeztetést a polgármesterekkel, az egészségügyi szakértőkkel és a szakmai szervezetekkel” – írják.