Koronavírus: Ismét szomorú rekordok dőltek meg – 90 elhunyt

Koronavírus: Ismét szomorú rekordok dőltek meg – 90 elhunyt

Védőruházatot viselő egészségügyi alkalmazott koronavírussal fertőzött betegeket ápol (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda reggelre ismét rekordot döntött az egyetlen nap alatt regisztrált új fertőzöttek és az elhunytak száma is. Mától érvényesek az új korlátozó intézkedések és ismét életbe lépett a veszélyhelyzet az egész országban.

4219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ennyi pozitív eset még soha nem volt egyetlen nap alatt. A friss adatokkal együtt a járvány kezdete óta már 90 988 fertőzöttet azonosítottak. Jelenleg 67 693 aktív fertőzöttről tudni, 4871 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 355-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt 24 órában elhunyt 90 többségében idős, krónikus beteg, ez is egy újabb szomorú rekordnak számít. A koronavírus-járvánnyal összefüggésben elhunytak száma így átlépte a kétezret, 2063 főre emelkedett. 21 232-en vannak, akik már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 31, míg a gyógyultak 28 százaléka budapesti.

Az Operatív Törzs jelenleg 67 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 42 osztályban és 16 iskolában digitális munkarendet.

A járvány terjedése miatt Orbán Viktor miniszterelnök hétfő esti bejelentésének értelmében keddtől ismét érvényben van itthon a veszélyhelyzet, vagyis a kormány rendeletekkel kormányozhat, nem kell az Országgyűlésre „várnia”. Az egyik legfontosabb változás, hogy éjfél és hajnali 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe, csak az hagyhatja el akkor az otthonát, aki munkába megy vagy onnan jön, illetve életveszélyes helyzetből lehet még a közterületen tartózkodni. A zenés szórakozóhelyek nem nyithatnak ki, a mozikban, színházakban és sportrendezvényeken csak minden harmadik széken lehet ülni és ingyenessé vált a parkolás.

Közben az is kiderült, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter is elkapta a koronavírust Ázsiában.

Címkék: koronavírus