Koronavírus: Jelentősen csökkent az új esetek száma

Koronavírus: Jelentősen csökkent az új esetek száma

Magyarország koronavírus-térképe 2020. december 15-én (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1893 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), 107 beteg hunyt el. Ezek a számok lényegesen alacsonyabbak, mint az elmúlt napok adatai, úgy tűnik, a szigorítások már látható eredménnyel járnak.

285 763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg (ez háromhetes mélypontot jelent), így az elhunytak száma 7237 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 83 115 fő, az aktív fertőzöttek száma 195 411 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti.

7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen.

A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz, közölte ismét az Operatív Törzs.

Napi közleményükben arra is emlékeztettek: a kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben. Időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is.

Az elmúlt egy hónap napi halálozási adatai így alakultak Magyarországon: