Koronavírus: Kórházba került a balassagyarmati polgármester is

Koronavírus: Kórházba került a balassagyarmati polgármester is

Csach Gábor (Forrás: Facebook/Balassagyarmat Városháza)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még október 25-én jelentette be, hogy megfertőződött koronavírussal, mostanra pedig kórházban került Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor.

„Egy hét lázas állapot után tegnap konzultálva az orvosokkal bejöttem a kórházba újabb vizsgálatokra. A konzílium úgy döntött, hogy a biztonság kedvéért bent erősítik az immunrendszerem” – írja pénteki Facebook-bejegyzésében a polgármester, akit tegnap délután óta a Dr. Kenessey Kórház Covid osztályán ápolnak. Állapota – saját bevallása szerint – sokat javult azóta.

Csach Gábor arról is ír, hogy egész családja megfertőződött, de ők enyhe, vagy semmilyen tüneteket nem mutatnak.Városházi kollégái közül pedig mindenki koronavírus-tesztje negatív lett.

https://www.facebook.com/gabor.csach/posts/3451602301587406

Nem ő az egyetlen polgármester, aki így járt, Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd is kórházba került a napokban, de péntek óta már otthon lábadozik az intenzív gyógyszeres kezelésnek köszönhetően. Ugyancsak pénteken derült ki, hogy Pikó Andrásnak, a nyolcadik kerület vezetőjének is kórházi ellátásra van szüksége a koronavírus miatt.  

A járványt egyre többen kapják el az országban, pénteken derült ki, hogy Bochkor Gábor rádiós műsorvezető koronavírusos. Ugyanakkor Varga Judit igazságügyi miniszternek épp ezen a napon jár le a tíznapos karanténja, miután még október 20-án bejelentette, hogy elkapta a koronavírust. Akkor enyhe légúti tünetekről számolt be, illetve később kiderült, hogy az egész családja koronavírusos lett. Mint akkor írta, házi karanténban otthonról dolgozik, s valóban, szinte mindennap posztolt valamit. Karanténja utolsó napján telefonos interjút adott a Financial Times-nak és a német közszolgálati ARD-nek, amelyekben főleg a jogállamisági vitákról beszélt.