Koronavírus – Már kórházban van az eddig ellenálló két iráni

Koronavírus – Már kórházban van az eddig ellenálló két iráni

A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház – rendelőintézeti épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Először nem akartak beszállni a mentőbe, hogy a Szent László Kórházba szállítsák őket, de a rendőrök meggyőzőek voltak.

Az operatív törzs szombat délutáni tájékoztatóján derült ki, hogy van két iráni állampolgár, aki nem hajlandó alávetni magát a vizsgálatnak, ezért rendőröket kellett hívni.

A koronavírussal kapcsolatos tájékoztatási honlapon megjelent közleményben már részletek is vannak. Elsőként leszögezték, hogy járványügyi felügyelők felkeresik azokat, akik igazoltan az új koronavírussal fertőzött betegekkel kerültek közvetlen kapcsolatba. Ezúttal a fővárosi Corvin sétány egyik lakásába mentek ki egy határozattal, amely arra kötelezte a két iráni diákot, hogy mentővel menjenek be a Szent László Kórházba. Ezt nem akarták ők megtenni.

A tájékoztatás szerint a helyszínre érkező rendőrök rövid időn belül meggyőzték a fiatal nőt és férfit, hogy szálljanak be a mentőbe. Elszállították mindkettőjüket, vizsgálatukra a kórház járványügyi elkülönítésre kialakított részlegén kerül sor.