Koronavírus miatt lett rosszul Kübekháza polgármestere

Koronavírus miatt lett rosszul Kübekháza polgármestere

Molnár Róbert kübekházi polgármester a Parlamentben Forrás: Molnár Róbert Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírus-fertőzés döntötte le a lábáról Molnár Róbertet, Kübekháza független polgármesterét is. Erről a Csongrád-Csanád megyei település közösségi oldalán számolt be. Azt írták, hogy a településvezető kedd délután kübekházi otthonában lett rosszul. Este 9 óra körül végeztek nála orrüregi tesztet, amely beigazolta a Covid-19 gyanúját. – Délután 4 óra körül egy nehézlégzéses fulladás és szédülés jött rám. Úgy éreztem akkor, hogy ha nem fekszem le nyomban, ott esek össze. Lefeküdtem, majd jeleztem a háziorvosnak hogy valami nincs rendben. Pár napja picit köhögök, de nem ment el sem az ízlelésem, sem a szaglásom, ezért meghűlésre gondoltam, hőemelkedésem is csak kisebb volt. Reggel sem voltam túl jól, de délután egy nagyfokú fáradság és dekoncentráltság jött rám. Akkor éreztem, hogy valami baj van, amikor egy hivatalos okiratra kellett pár sort kézzel írnom, és nem forgott a toll a kezemben, és magam is megdöbbentem az írásomon. Mintha, nem is én írtam volna – magyarázta a polgármester.

Arról is beszámoltak, hogy szabadsága miatt október 22-én járt utoljára a polgármesteri hivatalban, pár kollégájával, a szobafestőjével találkozott csak, őket valószínűleg letesztelik. A családja Nyíregyházán, a nagyszülőknél töltötte az előző napokat, így egyelőre ott is maradnak.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Molnár Róbert úgy fogalmazott, hogy nem magáért, hanem a környezetéért aggódik. – Csak arra kérem Istent, hogy lakóinkat a kórháztól és a lélegeztető gépektől mentse meg – közölte.

Kedden több polgármestertársáról derült ki, hogy elkapták a fertőzést. Megfertőződött Muraközi István, Berettyóújfalu fideszes első embere, akit a debreceni Kenézy Kórházban ápolnak. Szintén elkapta a koronavírust Pikó András, a fővárosi VIII. kerület ellenzéki színekben megválasztott polgármestere is, ő otthonában gyógyul. Korábban derült ki, hogy Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere is szenved a koronavírus-fertőzéstől. A közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint ő kórházi ellátásra, lélegeztetésre is szorul. Többek között fővárosi kerületi polgármesterek fertőzései miatt marad el a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése – ahogy arról Karácsony Gergely tájékoztatott.