Koronavírus: nyolcan elhunytak, 581-gyel nőtt a fertőzöttek száma

Koronavírus: nyolcan elhunytak, 581-gyel nőtt a fertőzöttek száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 14 460 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt nyolc krónikus beteg, így az elhunytak száma 654 fő – közölték szerda reggela hivatalos oldalon.

4153-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 9653 fő. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 324 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 18-an vannak lélegeztetőgépen – írták.

A honlap adatai alapján a mintavételek száma 567 691 (9827-tel több mint előző nap), hatósági házi karanténban pedig 29 005-en vannak (421-gyel többen, mint kedd reggel). Az aktív fertőzöttek száma 550-nel, a gyógyultaké 23-mal, a kórházban ápoltaké 18-cal, a lélegeztetőgépen lévőké pedig eggyel nőtt 24 óra alatt.

A Covid-halálozás a következő hetekben brutálisan meg fog ugrani – mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésben. Hozzátette: senkit se tévesszen meg, hogy eddig viszonylag kevesen haltak meg. A floridai példa is azt mutatja, hogy 4-5 hétig csak a fiatalok fertőződnek, és kevés a haláleset, aztán elkapják az idősek is, és a halálozás is az egekbe szökik. „Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány. Ez a fekete igazság” – fogalmazott.

Címkék: koronavírus