Koronavírus: újabb 3 idős beteg hunyt el, 43 fővel nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Koronavírus: újabb 3 idős beteg hunyt el, 43 fővel nőtt az azonosított fertőzöttek száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3641 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 473 főre emelkedett az elhunytak száma, 1509-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1659 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 45, az elhunytak 61 és a gyógyultak 46 százaléka budapesti.  Az aktív fertőzöttek harmada, 510 fő igényel kórházi kezelést, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

A 43 új fertőzöttről szóló adat kicsit magasabb, mint a szerdai (42 fő), és meghaladja az elmúlt 10 nap átlagát is. Az új esetek közül 10 Zala megyében, 16 Budapesten található. A nyers halálozási ráta 13 százalékon áll.

Mint a napi friss adatokat ismertető koronavirus.gov.hu írja, a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.