Koronavírus: újabb rekord a halottak számában, egy 21 éves nő is elhunyt

Koronavírus: újabb rekord a halottak számában, egy 21 éves nő is elhunyt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

816 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 33 114 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 24 beteg – közülük tizenheten hetven év felettiek – így az elhunytak száma 877 főre emelkedett – közölték szerda reggel a hivatalos oldalon.

Hozzátették: 9149-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 23 088 fő. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 49 százaléka, a gyógyultak 33 százaléka budapesti. 656 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen. Az Operatív Törzs jelenleg 27 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 103 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Kedd reggel 20 beteg haláláról számoltak be, eddig az volt a legmagasabb napi szám (korábban 17 volt). Az oldal adatai alapján a mintavételek száma 781 024, ami 9727-tel magasabb az előző napinál. Hatósági házi karanténban 20 319-en vannak (+231). Az aktív fertőzöttek száma 366-tal, a gyógyultaké 426-tal, a kórházban ápoltaké 29-cel, a lélegeztetőgépen lévőké pedig 4-gyel emelkedett 24 óra alatt.

A részletes adatok feltöltése után, délelőtt kiderült, hogy a halálos áldozatok között van egy 21 éves nő is, ezzel ő az eddigi legfiatalabb halott. Súlyos trombocitopéniát és agyállományi vérzést tüntettek fel mellette alapbetegségként. A Portfolio.hu ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy  kialakulhat vírusfertőzésektől is, de például rosszindulatú daganatok is okozhatják, az agyállományi vérzés pedig kutatók szerint a koronavírus egyik szövődménye bizonyos esetekben. 

Vele kapcsolatban Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta az operatív törzs szerdai tájékoztatóján, hogy „gyors lefolyású, tragikus, az élettel összeegyeztethetetlen” betegségben hunyt el. Hozzátette: csak halála után a laboratóriumi vizsgálat igazolta nála a pozitivitást a koronavírusra, de „nem gondoljuk, hogy a koronavírus-fertőzés lehet a halál oka”.

Címkék: koronavírus