Koronavírus: Újra kétszáz feletti áldozat

Koronavírus: Újra kétszáz feletti áldozat

Védőfelszerelést viselő orvos és ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

4311 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában – ez derült ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta már 1 161 879 embernél mutatták ki a koronavírust.

Az elmúlt napon elhunyt 224 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 35 835 főre emelkedett. Jelenleg 187 208 aktív fertőzöttről tudni, 7568 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 618-an vannak lélegeztetőgépen. Mindkét utóbbi szám magasabb az egy nappal korábbi adatnál.

Közben továbbra is zajlik az oltási akció, amikor előzetes időpontfoglalás és regisztráció nélkül lehet vakcinát kérni. Az elmúlt két és fél hét alatt már összesen 1 millió 170 ezren vettek fel oltást. A legtöbben – 956 ezren – a harmadik dózist kérték, míg 138 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. Az oltási akció egyelőre most vasárnapig tart.

Ezeket az adatokat is beleszámítva itthon eddig 6 162 758 ember kapott oltást és csaknem 2,8 millióan már a harmadik dózist beadatták.

 

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) múlt hét csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Az oltási munkacsoport megkezdte a gyerekek oltásának előkészítését, a szükséges vakcinák várhatóan december 13-án érkeznek. A gyerekek oltását a gyerekoltásokra kijelölt kórházi oltópontokon és igény esetén a házi gyermekorvosoknál tervezik. Az előkészületek tartanak, a terveket ezen a héten véglegesítik, és a tudnivalókról időben tájékoztatjuk a szülőket.

Címkék: koronavírus