Koronavírusos francia család is a szurkolók között ült a magyar–francia meccsen

Koronavírusos francia család is a szurkolók között ült a magyar–francia meccsen

Magyar szurkolók a Magyarország–Franciaország-mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy koronavírus-fertőzött család is jelen volt a magyar–francia labdarúgó-Európa-bajnoki mérkőzésen – értesült a Telex.hu, információját a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) is megerősítette.

Mint írták, egyik olvasójuk jelezte, hogy feltételezhető kontaktszemélyként kapcsolatba lépett vele a járványügy, mert a magyar–francia meccsen igazoltan koronavírusos szurkolók közelében ült. A történtek miatt a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező kiskorú fiát – szóban – jövő keddig karanténra kötelezték.

Az NNK azt is közölte, hogy egy francia származású család három tagja betegedett meg, ők vasárnap felkerestek egy egészségügyi szolgáltatót. A rajtuk elvégzett gyorsteszt pozitív eredményt adott, így covidosztályra kerültek, ahol egy újabb, immár PCR-teszt megerősítette a fertőzöttségüket.

„A járványügyi vizsgálatot, kontaktkutatást a BFKH Népegészségügyi Főosztály munkatársai azonnal megkezdték” – írta az NNK a portálnak.

A központ szerint az oltatlan kiskorú szurkolót tíznapos karanténra kötelezték a szoros kontaktus miatt, de a szülőjét oltása miatt védettnek tekintették, így vele nem volt járványügyi teendő.

„További magyar személyek más szektorban, a magyar táborban nézték végig a mérkőzést, így nem számítanak szoros kontaktnak. A francia kontaktok a mérkőzés után hazautaztak. A kontaktok megfertőződéséről nincs tudomásunk” – közölte végezetül az NNK.