Koronavírusos Lakitelek polgármestere

Koronavírusos Lakitelek polgármestere

Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó kezében egy koronavírus-tesztre levett vizsgálati mintával Németországban (Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozitív lett Lakitelek polgármesterének, Madari Róbertnek a koronavírus-tesztje, emiatt bezárt a polgármesteri hivatal – számolt be róla a Kecsup.hu, hozzátéve, hogy emiatt a Madarival találkozó hivatali dolgozóknak karanténba kellett vonulniuk, és így csak otthonról tudnak dolgozni.

Madari közleményt is adott ki az ügyről, ebben arról írt, az arcüreggyulladása elhúzódó gyógyulása alapján volt szükséges koronavírusra tesztelni. Ugyanakkor szerencsére Lakitelek alpolgármesterével – szabadsága miatt – az elmúlt két hétben nem találkozott, ezért jelen helyzetben teljes körű felhatalmazással irányítja a település életét. A lakiteleki polgármesteri hivatal egyébként jelen állás szerint szeptember 11-ig lesz zárva.

Nemrég több a kormányhoz közeli szereplőnél is felmerült a vírusgyanú: tesztelni kellett például Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, Varga Judit igazságügyminisztert, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt. Ugyanakkor a betegséget ténylegesen csak Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója kapta el.