Koronavírusosan szavazott-e Becsó Zsolt? Válaszolt a Fidesz-frakció lapunknak

Koronavírusosan szavazott-e Becsó Zsolt? Válaszolt a Fidesz-frakció lapunknak

Becsó Zsolt (Fotó: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda reggel közölte a nyilvánossággal a Fidesz országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt: bár márciusban beoltották, de elkapta a koronavírust, szerdán jár le a tíz napos hatósági házi karanténja.

„A tünetek jelentkezése után ( orrfolyás, szaglás és ízlelés elvesztése) irány a kórház, majd pozitív mintavétel, vérvétel, CT, infúziós kezelés. A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban szakértelem, empátia, jól érezhető és látható profi szervezettség. Az első vizsgálat után 4 órával később pedig elkezdődött a karantén, gyógyszeres kezelés, sok folyadék és pihenés. A 10 nap során a tünetek enyhék voltak, láz és köhögés elkerült” – írta Facebook-oldalán a fideszes parlamenti képviselő.

Csakhogy Becsó Zsolt múlt kedden, április 27-én még szavazott a Parlamentben az egyetemek alapítványi tulajdonba kerüléséről, ehhez képest viszont azt állította, május 5-én járt le a 10 napos hatósági házi karanténja, holott ez még csak a 9. napja lenne karanténjának, ha április 27-én kezdte volna, és nem korábban – hívta fel a figyelmet a Telex.

Szerda délelőtt (még a Telex cikkének megjelenése előtt) érdeklődtünk a Fidesz-frakciónál, illetve Becsó központi e-mail címén is, pontosan mikor kezdődött a hatósági házi karantén, hogyan járhatott le máris a tíz nap. A Fidesz-frakció válasza a Telex-cikk után futott be lapunkhoz. Mint írták: „Becsó Zsolt képviselő úr a múlt keddi szavazásokról hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el” – közölték, ami még szintén nem oldja fel az ellentmondást. Lapunk Becsó Zsolték válaszát továbbra is várja, amint befut, közzétesszük.

Érdekesség, hogy ha Becsó nem szavazott volna, papíron akár veszélybe is kerülhetett volna a kétharmados törvények elfogadása, hiszen bár 133 kormánypárti politikus van, de egyikük, Bányai Gábor súlyos állapotban van, miután ugyancsak koronavírussal küzd, így nem lehetett jelen. Igaz, három elméletben a kormánytól független képviselő is a fideszesekkel szavazott több esetben.

Frissítés: Becsó Zsolt eredeti posztja alatt egy kommentben válaszolt az ellentmondást firtató kérdésre. Az alábbit írta: „kedd délután mentem el a kórházba, miután a tünetek nem múltak (enyhe orrfolyás jelentkezett vasárnaptól, láz és köhögés nem volt.) Miután kedden érezhető volt az íz és szag vesztése, gondoltam, hogy a náthánál komolyabb probléma van. Krónikus betegként a veszélyeztetett csoportba tartozom, ezért vizsgálatot kértem. Az eredmény délután 15 óra felé pozitív lett, vérvétel, CT és infúziós kezelés következett. Estére hazamentem, gyógyszer felírva, kezelést megkezdtem. Másnap kerestek a tiszti orvosi szolgálattól, (...), majd mivel a tünetek vasárnap jelentkeztek először, így hétfőtől számítva 10 napos karanténba helyeztek Ez jár le holnap reggel. Oltást március 6-án kaptam (Astra), ezért bíztam a védettségben. Igaz a COVID elkapásától nem védett meg, de a tünetek enyhék voltak. Fejfájás nincs, köhögés nem volt, láz sem volt, egyedül a szaglás és ízlelés ment el – állította Becsó.

Frissítés: Szerda délután a Fidesz-frakció is jelezte szerkesztőségünknek, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő dokumentumokkal igazolja, hogy az április 27-i délutáni mintavételt követően a koronavírus miatt elrendelt karanténja április 28-ától május 7-ig tart. Azt is leszögezték, azzal a szerkesztőséggel szemben, amely tényként állítja, hogy elrendelt karantén ellenére szavazott 27-én a parlamentben, jogi eljárást kezdeményeznek.