Korrupció gyanújával őrizetbe vettek egy műszaki vizsgabiztost

Korrupció gyanújával őrizetbe vettek egy műszaki vizsgabiztost

Traktor munkában (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korrupció gyanújával őrizetbe vettek egy műszaki vizsgabiztost – közölte az MTI. 

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a győri nyomozó ügyészek csütörtökön több helyszínen hajtottak végre bűnügyi akciót a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján a Veszprém és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányág közreműködésével. Házkutatásokat tartottak, majd  gyanúsítottként hallgatták ki a középkorú férfit, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A gyanú szerint az egyik megyei kormányhivatal műszaki vizsgabiztosa az úgynevezett lassú járművek – mezőgazdasági vontatók, pótkocsik – időszakos vizsgáztatásánál nem a kötelező jogszabályi előírások szerint járt el. Nem végzett fékpados mérést, illetve tisztában volt azzal, hogy a vizsgáztatott járművek műszaki állapota nem felelt meg a műszaki vizsgával kapcsolatosan előírt rendelkezéseknek.

Emellett a járművek hatósági műszaki minősítő lapján valótlanul rögzítette, hogy azok megfelelnek a műszaki érvényességre vonatkozó rendelkezéseknek, illetve közreműködött abban, hogy a műszaki vizsgabizonyítványban meghosszabbítsák a járművek műszaki érvényességét.

A férfi a hivatali kötelezettségének megszegéséért, az ügyben már gyanúsított tettestársától – aki a vizsgáztatással kapcsolatos ügymenet lebonyolításában meghatalmazottként járt el – járművenként 5000 forintot kapott jogtalan előnyként.