Kósa Lajos tanúmeghallgatását kérte a csengeri örökösnő

Kósa Lajos tanúmeghallgatását kérte a csengeri örökösnő

Forrás: Kósa Lajos Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

P. Mária visszavonja az ajándékozási köziratokat, így azokat is, amelyek a fideszes politikus környezetének ígérnek több millió eurós ajándékot.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök tanúmeghallgatását kérte a csengeri örökösnőként ismertté vált P. Mária perének harmadik napján – írta a Telex. Az ügyészség szerint a nő valótlanul állította, hogy ötmilliárd eurós örökség vár rá. Csalást azzal követett el, hogy a vagyon megszerzéséhez szükséges költségekre hivatkozva kölcsönöket kért ismerőseitől, összesen 780 millió forint értékben. A vád szerint az asszony tudta, hogy az örökség nem létezik.

Az első tárgyalási napon P. Mária tagadta bűnösségét és azt állította, hogy senkit nem tévesztett meg. Kijelentette azt is, hogy Kósa Lajos nemcsak aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, de többször elutazott vele Svájcba is, ahol magánbanki vezetőkkel, ügyvédekkel találkoztak. Ilyenkor a szállását is ő fizette. Ezt Kósa Lajos később tagadta. 

A keddi tárgyaláson a „csengeri örökösnő" fenntartotta a kérését, hogy ügyében hallgassa ki a bíróság Kósa Lajost tanúként, és a fideszes politikust a vádiratból is hiányolta. Újra elmondta: visszavonja a 2019. január 18. és április 16. között tett vallomásait, amelyekben arról beszélt, hogy Kósa nem érintett az ügyben. Azokat ugyanis állítása szerint korábbi ügyvédje kérésére tette, aki azt javasolta, vonja vissza a politikust érintő részeket, és akkor eléri, hogy szabadlábon védekezhessen.

Elismerte, hogy kért vagy olykor kérés nélkül fogadott el pénzbeli segítséget ismerőseitől az örökség megszerzése érdekében, de mindig abban a hiszemben, hogy a hagyatékból azt kamatostul visszafizeti.

Bejelentette azt is, hogy visszavonja az ajándékozási köziratokat, így azokat is, amelyek Kósa Lajos környezetének ígérnek több millió eurós ajándékot. Ez azért fontos szerinte, mert ha mégis érkezne örökség, akkor a papírokban foglaltak jelenleg érvényesíthetők lennének, ő azonban nem akarja, hogy a vagyont gyerekeitől vonják meg, „ha vele bármi történne”.

A bíróság elutasította a védelem indítványát, hogy a vádlott szabadlábon védekezhessen. Az indoklás szerint a bűnismétlés lehetősége és a szökés is veszélye is fennáll.