„Köszönöm a támogatást” – már nem él Puzsér Jobbikkal kötött megállapodása

„Köszönöm a támogatást” – már nem él Puzsér Jobbikkal kötött megállapodása

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese és Puzsér Róbert beszélgetését Stumpf András, a Válaszonline újságírója moderálta (Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megköszönöm a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatását – közölte Puzsér Róbert keddi közleményében. „További sikeres előrelépést kívánok nekik a politikai közép felé vezető úton, mert Magyarországnak szüksége van egy mérsékelt, konzervatív pártra” – írta.

Zaránd Péter, Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest kampányfőnöke az Azonnalinak megerősítette, hogy a megállapodás, amit korábban a Jobbikkal kötöttek, érvényét vesztette az LMP kilépésével, hiszen az két pártra vonatkozott.

Puzsér közleményében úgy fogalmazott, hogy „nem meglepő, hogy a megrendítő erejű ütést elszenvedett Lehet Más a Politika kiszáll a Sétáló Budapest kampánya mögül, nem támogatja tovább sem a jelöltségemet, sem a politikai centrum koncepcióját. Köszönöm nekik az eddigi együttműködést! Megértem a döntésüket, és remélem, képesek lesznek úrrá lenni a szervezeti és ideológiai válságukon, mert Magyarországnak jelenleg sem baloldali, sem zöld pártja nincs, holott bármelyikre illetve mindkettőre nagy szüksége volna.”

Puzsér: Októberben találkozunk! | Magyar Hang

Hozzátette, hogy tudomásul veszi, hogy „a magyar ellenzék vezető ereje jelenleg az úgynevezett Demokratikus Koalíció, az én válaszom azonban a végzetesen rossz kérdésre, mely szerint »Orbán vagy Gyurcsány?«, továbbra is az, hogy egyik sem. Nem leszek olyan ellenzéki politika részese, melyet Gyurcsány Ferenc vezet. Párttámogatás nélkül folytatom kampányomat a Budapestet huszadik században tartó elvtársi-nertársi pártmaffia ellen.”

Zaránd Péter az Azonnalinak elmondta, örülnének a Jobbik további támogatásának, ezért stábjuk egyeztet a párttal, hogy tudnak-e új megegyezést kialakítani. Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke azt mondta hétfőn a Magyar Hangnak, hogy a héten ül össze újra budapesti választmányuk, hogy a kialakult új helyzetben állást foglaljon. Annyit ugyanakkor megelőlegezett a döntésből, hogy korábban ők is úgy álltak be a jelölt mögé, hogy arra kérték, mérettesse meg magát az előválasztáson.

Zaránd Péter azt is mondta, nem merült fel bennük Puzsér visszalépése, és továbbra is látnak esélyt a végső győzelemre.

Puzsér Róbert az LMP-ről: állandó méregkeverés, ismétlődő puccsok, gyávaság | Magyar Hang

A publicista hétfő reggel közölte Facebook-oldalán, hogy nem lesz benne az általa bohózatnak nevezett megmérettetésben, hacsak nem változik meg számos dolog a kerületi jelöltségek elosztásától kezdve egészen az előválasztás technikai lebonyolításáig.

Habár csak hétfőn vezetett szakításig Puzsér Róbert és az LMP közötti vita, a Magyar Hang információi szerint az indulatok már napokkal korábban is forrtak a háttérben. Birtokunkba került egy olyan levél, amelyet a publicista múlt csütörtökön küldött el a zöldpárt budapesti tagságának, és már abban igen élesen kritizálta a szervezetet, illetve személy szerint egyik országgyűlési képviselőjüket, Csárdi Antalt.