Kovács Zoltán szerint a valóság a magyar kormány oldalán áll

Kovács Zoltán szerint a valóság a magyar kormány oldalán áll

Fotó: Kovács Zoltán Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mindig azt szoktuk mondani, hogy a valóság a mi oldalunkon áll – többek közt erről beszélt a kormánypárti Magyar Nemzetnek adott interjújában Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, és rögtön az elején a legfrissebb nemzeti konzultáció kitöltését szorgalmazta. Csütörtöki adatok szerint a nemzeti konzultációt csaknem 700 ezren töltötték ki, azóta ez a szám valamennyivel emelkedhetett.

Kovács szerint a polgárok azt is mondhatják, hogy egyetértenek azzal, ami az Európai Unióban zajlik az energiaszankciókat illetően, de azt is jelezhetik, hogy a kormány véleményével értenek egyet. Az elmúlt tizenkét év fontos tapasztalata: a konzultációk sokat segítettek abban, hogy a nemzeti elkötelezettségű politika egyúttal pragmatikus is legyen. Mindig azt szoktuk mondani, hogy a valóság a mi oldalunkon áll – fogalmazott Kovács. Szót ejtett a hazai baloldalról is, mint „az európai baloldal táskahordozóiról”, akik „ugyanazt a nótát fújják, mint az elvtársaik az EP-ben”.

A kérdező felvetésére elmondta a véleményét David Pressman amerikai nagykövet tevékenységéről is, akit a kormányhoz közel álló lapok „túlmozgásos áldiplomatának” neveztek. Kovács Zoltán azt mondta: „kormányzati szereplőként udvariasabb leszek azzal kapcsolatban, hogy egy állam milyen nagykövetet küld, és ő hogyan viselkedik a fogadó országban.” – Mi mindig azt kértük a hazánkba akkreditált nagykövetektől, hogy a kölcsönös tisztelet alapján végezzék munkájukat. Egy nagykövetnek nem az a dolga, hogy a fogadó ország belpolitikájával foglalkozzon, hanem az, hogy a saját országát képviselje – fogalmazott a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.