Kovács Zoltán államtitkár kormánybiztos lett

Kovács Zoltán államtitkár kormánybiztos lett

Kovács Zoltán (Forrás: Kovács Zoltán/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2024-es magyar uniós elnökség „operatív feladatainak előkészítéséért és lebonyolításáért felelős” kormánybiztossá nevezték ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt, keddtől hatályos kormányhatározat szerint az egyébként is a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár gondoskodik egyebek mellett az EU-elnökséggel kapcsolatos szervezési, logisztikai, operatív feladatok ellátásáról, a Magyarországon rendezendő magas szintű találkozók és informális rendezvények előkészítéséről, lebonyolításáról valamint az arculattal és kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátásáról.

Kovács felügyeli az EU-elnökség költségvetési tervezését, biztosítja a költségvetési, gazdálkodási feladatok végrehajtását, gondoskodik a társadalmi partnerek bevonásáról és a nyáron szintén az EU-elnökség miatt létrehozott kormánybizottság döntéseinek végrehajtásáról.

Ezért a munkáért az államtitkári fizetésén felül külön juttatásban részesül Kovács, de ennek összegét a miniszterelnök határozza meg, ezért a kinevező kormányhatározatban nem szerepel.

A kormánybiztosi megbízatás 2025. március 31-éig szól.