Kovács Zoltán: már százezres tömeg vesz részt a fővárosi ünnepi rendezvényeken

Kovács Zoltán: már százezres tömeg vesz részt a fővárosi ünnepi rendezvényeken

Résztvevők az államalapító Szent István Király ünnepén tartott felvonuláson a budapesti Andrássy úton 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már százezres nagyságú tömeg vesz részt a fővárosi ünnepi rendezvényeken a budai Vártól a Városligetig - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár péntek délután a közmédiával a Kossuth téren felállított Aranyvonatnál.

Kovács Zoltán elmondta: a majdnem húsz rendezvényhelyszínen több száz program várja a fővárosba érkezőket, az időjárás kiváló, az esti tűzijátékot sem zavarja semmi.

Hozzátette: az államalapító Szent István király ünnepekor idén új koncepció a programok fesztiváljellege, mellyel a szándék az volt, hogy a korábbiaknál jóval nagyobb ünnepségsorozatot hozzanak létre.

A rendezvény egyik kiemelkedő új elemének nevezte az Andrássy úti felvonulást, amelyet a debreceni virágkarnevállal állított párhuzamba. Kovács Zoltán megjegyezte: a koncertek, a már hagyományosan a Várkertben tartott Magyar Ízek Utcája vagy a várban a Mesterségek Ünnepe is szervesen kapcsolódik a programokhoz és teszi méltóvá a legnépszerűbb és leglátogatottabb nemzeti ünnepet.

Kiemelte: a hosszú hétvégéből hátra van még két nap, a szervezők több százezer látogatót várnak Budapestre, miközben azon dolgoznak, hogy mindenki biztonságosan és méltó keretek közt tudjon ünnepelni.

Kovács Zoltán a tűzijátékról elmondta: a fix pontokról – a hidakról és a rakpartokról – fellőtt rakéták telepítése már korábban elkezdődött, az uszályokat pedig a légiparádét követően kezdték felállítani a Dunán. Úgy fogalmazott: a 4,3 kilométer hosszú szakaszról fellőtt tűzijáték rendkívül látványosnak ígérkezik.

Közölte: az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs egész nap dolgozik, még a tűzijáték alatt is és folyamatos kapcsolatban állnak a tűzijátékot lebonyolítókkal.

Ha bármi probléma adódna, a rendezvény bármelyik pillanatban megállítható – tette hozzá az államtitkár.