Kovács Zoltán: Minden adott a forradalom méltóságteljes megünnepléséhez

Kovács Zoltán: Minden adott a forradalom méltóságteljes megünnepléséhez

Budapest, 2022. október 20.
Az október 23-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ülése a Miniszterelnökségen 2022. október 20-án. Középen Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, az operatív törzs vezetője.
MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden körülmény adott Kovács Zoltán szerint az október 23-ai forradalom méltóságteljes megünnepléséhez. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár erről csütörtökön beszélt a közmédiának. Kovács, aki egyben az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője, az MTI szerint felidézte: Orbán Viktor rendhagyó módon Zalaegerszegen tart beszédet. A kormányfő a Mindszentyneum – Mindszenty József látogatóközpont új épületének átadó ünnepségén szólal fel.

Kovács Zoltán közlése szerint október 22-én kezdődnek a megemlékezések. Lesz rendezvény a műegyetemi emlékműnél, az egyetemről pedig 16 órakor indul a hagyományos fáklyás menet a Bem térre.

Vasárnap, 23-án reggel a Kossuth Lajos téren kezdődnek a programok a zászlófelvonással, majd délelőtt tíz és négy óra között meg lehet tekinteni a Szent Koronát. A miniszterelnök ünnepi beszédét fél tizenegykor tartja. Szombaton és vasárnap fényfestéssel díszítik a Külügyminisztérium, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Terror Háza épületét.

Kovács Zoltán kérdésre válaszolva hozzátette: országosan több mint 400 rendezvényről van tudomása az operatív törzsnek.