Kovács Zoltán visszaszólt az Európai Bizottságnak – Soros György neve ezúttal sem maradt ki

Kovács Zoltán visszaszólt az Európai Bizottságnak – Soros György neve ezúttal sem maradt ki

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hagyta szó nélkül a nemzetközi kommunikációért felelős Kovács Zoltán, hogy az Európai Bizottság álhírnek nevezte a frissen indult nemzeti konzultáció egyik állítását. Az államtitkár érvei között a migráció és Soros György szerepelt.

Álhírt tartalmaz a nemzeti konzultáció egyik kérdése – erre a következtetésre jutott Vera Jourova, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa szerdai sajtótájékoztatóján. Az ominózus mondat a 13. kérdés felvezetésében szerepel és azt állítja: „Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk az Alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.” 

Kovács Zoltán az MTI-nek most azt mondta, hogy „az alelnök állításával szemben az igazság az, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság szisztematikusan támadta az összes olyan lépésünket, ami az európai határ megerősítésére, a határvédelem megerősítésére irányult”. Felhozta azt, hogy az előző bizottság a többi között politikailag megtámadta a kerítésépítést, és folyamatosan olyan civil szervezetekkel dolgozik együtt, „amelyek egyértelműen támogatják, sőt szervezik az illegális migrációt”.

Szerinte mindez azt igazolja, hogy az Európai Bizottság „szisztematikusan dolgozik azon, hogy gyengítse az európai határvédelmet és elvegye azokat az eszközöket a tagállamok, elsősorban Magyarország kezéből, amelyekkel hatékonyan tud fellépni az illegális migráció ellen”.

Soros György nevének említése sem maradt el, Kovács Zoltán szerint Vera Jourovának a Soros Györgyhöz és a Soros György-féle szervezetekhez fűződő tevékenysége egyértelműen látható és egyértelműen migrációpárti felfogásról tanúskodik.