Kövekkel támadt a rendőrökre egy pesti férfi, betörte autójuk szélvédőjét

Kövekkel támadt a rendőrökre egy pesti férfi, betörte autójuk szélvédőjét

Fotó: Központi Nyomozó Főügyészség

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövekkel támadt a rendőröknek egy többszörösen büntetett előéletű férfi Pest megyében – derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből. Az elkövetőt a meg nem nevezett településen, május 9. hajnali óráiban igazoltatták egy park padján. A férfi először nem kívánt eleget tenni a kérésnek, majd mégis bediktálta adatait, viszont kijelentette, hogy össze fogja törni a rendőrautót.

Az eljáró rendőrök később észrevették, hogy a férfinek kézbesíteni kell egy bírósági végzést, így azzal visszatértek a parkba. Az elkövető ennek láthatóan nem örült, és erőteljes mozdulattal követ hajított az egyik rendőr felé. A hatósági személy elhajolt, így nem találta el. A férfi így újabb követ dobott a másik rendőr felé, aki ugyancsak elhajolt. A kő viszont ezúttal betörte a rendőrautó szélvédőjét.

Felszólították a férfit cselekménye befejezésére, ő viszont erre nem hajlott, és ismét dobásra lendítette karját. A rendőrök nem hagyták magukat, könnygázsprét vetettek be, majd előállították az illetőt a rendőrkapitányságra. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit. Az elkövető csupán három héttel a kövekkel dobálózás előtt szabadult emberölés és hivatalos személy elleni erőszak miatt kiszabott szabadságvesztéséből. Ismét elrendelték a gyanúsított őrizetbe vételét.