Kövér László a jobbikosoknak: Remélem, az urak még nem ittak

Kövér László a jobbikosoknak: Remélem, az urak még nem ittak

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb csörte zajlott le Kövér László házelnök és Jakab Péter, a Jobbik elnöke között az Országgyűlés keddi ülésén. Az eredménye az lett, hogy az ellenzéki politikus mindössze néhány mondatot mondhatott el, hiszen kétszer is kikapcsolták a mikrofonját.

– 2018-ban Orbán Viktor azt mondta az Európai Parlamentben: „Mi sohasem vetemednék arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk!” – ezzel a miniszterelnöki idézettel kezdte parlamenti felszólalását Jakab Péter. Ennél sokkal tovább nem jutott, hiszen amikor arról kezdett beszélni, hogy ezzel szemben az ő mikrofonját Kövér László már sokadjára kikapcsolta, ismét megtörtént: a házelnök elvette a szót az ellenzéki politikustól.

Kövér László arra hivatkozott, hogy a házszabály szerint a képviselők nem bírálhatják az ülésvezetést. Sőt, még azt is javasolta, hogy a Jobbik vezetője fogadjon egy szakértőt, ha megértési problémái vannak. Az ellenzéki padsorokból többen is bekiabáltak, erre az Országgyűlés elnöke világossá tette, hogy „ez nem kocsma”, „nem lehet óbégatni”.

Ezután ismét megkapta a szót Jakab Péter, aki Kövér Lászlóhoz szólva azzal folytatta, hogy „akármit is tesz, soha nem fog tudni elhallgattatni. Kikapcsolhatja a mikrofonomat...” Ám ezt a mondatát már nem tudta befejezni, hiszen a házelnök ismét kikapcsolta a mikrofonját. A jobbikos és ellenzéki padsorokból érkező elégedetlenségre pedig Kövér László csak reményét fejezte ki, hogy „az urak még nem ittak és képesek higgadtan viselkedni.

Jakab Pétert nemrég csaknem 10 millió forintra büntette Kövér László, amiért múlt hétfőn napirend előtt ficsúrnak nevezte azokat a fideszes képviselőket a parlamentben, „akik közpénzből, a ti pénzetekből rázzák a rongyot”. Hétvégén az összes ellenzéki párt kiállt a Jobbik elnöke mellett. – El kell keserítenünk a fideszes ficsúrokat, és a parlamentben ülő milliárdos bűnözőket: büntessenek nyugodtan, akár minden nap minden órájában, mert mi minden büntetéstől csak hangosabbak leszünk – közölték.