Kövér László: a kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt

Kövér László: a kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt

Az Országgyûlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyûlés elnöke online megbeszélést folytat Jüri Ratas észt házelnökkel az Országházban 2021. május 18-án (Fotó:
MTI/Az Országgyûlés Sajtóirodája/Pólya-Petõ Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A házelnök szerint Hadházy Ákos előbb-utóbb esküt tesz majd, ha hajlandó bejönni az Országházba, csak most épp magára próbálja terelni a figyelmet, mert „amúgy jelentéktelen figura” – mindez a Mediaworks Hírcentrum podcast műsorában hangzott el. 

A független országgyűlési képviselő nem vett rész az Országgyűlés május 2-i alakuló ülésén és nem tette le az esküjét sem. Később jelezte a házvezetésnek, hogy mégis letenné azt.

– A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt, engem is csak azért érdekel, mert érinti az Országgyűlés működését – közölte ezzel kapcsolatban az Országgyűlés elnöke.

Kövér László elmondása szerint előbb-utóbb esküt tesz majd Hadházy, ha hajlandó lesz bemenni az Országházba, csak „ezekkel a polgárpukkasztó akciókkal” próbálja meg magára felhívni a figyelmet, „mert amúgy jelentéktelen figura”. 

Hadházy korábban arról írt a közösségi oldalán, hogy Kövér László kész akár hónapokig is blokkolni az eskütételét. A képviselő az ATV Híradónak azt nyilatkozta, nem mond le, és fel fog esküdni, de nem játssza el a parlamenti komédiát, még akkor sem, ha nem kap fizetést.