Kövér László a norvég meleg Mikulásról: Ez a legocsmányabb kereszténygyalázás

Kövér László a norvég meleg Mikulásról: Ez a legocsmányabb kereszténygyalázás

Kövér László Budapesten, 2018. szeptember 26-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bayer Zsolt Hír Tv-n futó műsorának vendége volt Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke vasárnap. A műsorvezető-publicista és az Országgyűlés elnöke abban már a műsor elején egyetértettek, hogy a világ egyre gyorsabban rohan a vesztébe – írja szemléjében a 24.hu. A házelnök Bayer felvetésére – miszerint a Fideszt akkor is megalapították volna-e, ha már akkor tudják, hogy 2021-ben a szabadságot majd az jelenti, hogy a norvég posta reklámjában homoszexuálisnak állítják be a Mikulást – azt felelte: felindulásukban vélhetően azt mondták volna, hogy akkor csinálja, akinek két mamája van, de ez ma már nem annyira mellbevágó, mint akkoriban lett volna. Majd arról beszélt, hogy szerinte végül mégis megalapították volna a Fideszt azért, hogy próbáljanak ellenállni a gonosznak. Még inkább küzdöttek volna, csak az ellenség-barát felismerő rendszerük jóval differenciáltabban működött volna.

Kövér László kitért arra is, hogy a norvég reklám miatt várja a katolikus egyház és minden jóérzésű keresztyén tiltakozását, amiért meggyalázták Szent Miklós emlékét, és köpnek mindarra a hagyományra, ami ebből fakadt évezredeken át. Egyébként szerinte ez nem egy egyszerű, olcsó poén, amit egy államinak nevezett cég meg a média megenged magának, hanem ez „a legocsmányabb kereszténygyalázás”. Mint írják, abban is egyetértettek, hogy ez a reklám a normális, tisztességes homoszexuális felebarátaikat is felháborítja.

A műsorvezető azt is megkérdezte Kövértől, hogy a vallási, nemzeti, nemi identitás elvétele után mi maradhat a nyugati embernek. A házelnök erre azt felelte, hogy valójában semmi, éppen az emberi mivoltot akarják elvenni. A fideszes házelnök szerint mára azért sikerül elhitetni az európai emberekkel, hogy semmi közük egymáshoz, mert megjelent az internet, amit az ördög a destruktív, pusztító erők kezébe adott és amivel rombolják is az emberi kapcsolatokat. Felhívta a figyelmet, hogy az okoseszközökkel a gyerekeinket, unokáinkat is elszakítják tőlünk – írta a portál.

Az interjúban nem kérdezték Kövér Lászlót arról a hangfelvételről, amely szerint a házelnök a titkosszolgálati vezetők előtt arról beszélt, hogy az ellenzék nemzetbiztonsági kockázatot jelent.