A házelnök dönthet majd a képviselők parlamenti ülőhelyéről is

A házelnök dönthet majd a képviselők parlamenti ülőhelyéről is

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a parlament őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés mindenkori házelnöke dönt majd arról, hogy egy képviselő hova üljön a parlamenti patkóban – vette észre a módosítási javaslatot a Hvg.hu. Mint írták, ezt is tartalmazza a javaslatcsomag, amelynek része a vagyonnyilatkozati rendszer átszabása.

Emlékeztettek, hogy eddig mindenki maga döntötte el, hogy a frakciójának kijelölt területen belül hol lesz a helye. A törvénymódosítás révén viszont a jövőben ez a házelnök, azaz Kövér László joga lesz ennek meghatározása is.

Az indoklás szerint „az ülésrend megállapítása vonatkozásában a hatályos szabályozás nem tartalmaz rendelkezést, ezt pótolja a javaslat az erre vonatkozó házelnöki hatáskör megteremtésével”. Ugyannakkor az Országgyűlés megalakulását követően az képviselők üléstermi helyének meghatározásakor mérlegeli a képviselőcsoport-vezetők erre irányuló indítványait.