Kövér László hallgat a kabinetfőnöke ügyéről

Kövér László hallgat a kabinetfőnöke ügyéről

Az Országgyűlés Hivatala által közreadott képen Kövér László házelnök a Három Tenger Kezdeményezés parlamenti elnökeinek videokonferenciáján a Parlamentben 2021. június 3-án (Fotó: MTI/Országgyûlés Hivatala/Pólya-Petõ Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába küldtünk kérdéseket, semmilyen formában nem reagált megkeresésünkre Kövér László a kabinetfőnöke, Veress László családja által használt villa ügyében. Így azt sem tudni, hogy lesz-e bármilyen következménye a gyanús esetnek.

24.hu írta meg múlt héten, hogy Veress László családja használ egy olyan II. kerületi, Lórántffy Zsuzsanna út ingatlant, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány – a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány – vásárolt meg. Érdekesség egyébként, hogy a portál újságírójának Veress László anyósa nyitott ajtót, amikor becsengetett. Az alapítvány egy Kövér Lászlóval baráti viszonyt ápoló tajvani milliárdos közbenjárásával jutott hozzá több mint 300 millió forinthoz. A pénzből a villalakáson túl egy Audi A6-osra is futotta, amit a kuratórium elnöke használ, a sógornője pedig 1,8 millió forint adományt kapott, bár nem is határon túli.

A házelnököt először telefonon, majd e-mailben kerestük meg az Országgyűlés hivatalán keresztül még múlt csütörtökön. Az alábbi kérdéseket küldtük el neki címezve:

• Miként értékeli, hogy a kabinetfőnöke, Veress László családja használ egy olyan budapesti ingatlant, amely a határon túli magyarokat támogató Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány tulajdonában áll?

• Miként értékeli az alapítvány működését, illetve azt, hogy magyarországi magánszemélyeket is pénzzel támogat az alapítvány?

• Lesznek-e az ügynek következményei?

• Megingott-e a bizalma Veress László kabinetfőnökben?

• Kíván-e a továbbiakban is együtt dolgozni Veress Lászlóval, illetve Visontai Kálmán alapítványi elnökkel, aki Veress László munkatársa az Országházban?