Kövér László szerint a baloldal gyűlöletkampánnyá kívánja alakítani a választásokat

Kövér László szerint a baloldal gyűlöletkampánnyá kívánja alakítani a választásokat

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Adventi interjút adott a Magyar Hírlapnak Kövér László, melyen címe is beszédes: Végkifejlet. A házelnök az interjú első felében Európának és a balos kormányt választó Németországnak üzent, majd nem győzte ostorozni a hazai ellenzéki baloldalt:

„A sunnyogást, a mellébeszélést, a hazára meg a nemzetre való hivatkozást felváltotta a nyílt hazaárulás politikája. (…) Véget értek azok az idők, amikor arról lehetett beszélni, hogy közös a nemzet, és csak a boldoguláshoz vezető út adja a véleménykülönbséget. Mi nemzeti politikát vallunk, ők pedig a nemzetek felszámolására irányuló globális politikához szegődtek zsoldba. Minden, amiről beszélnek, a rezsicsökkentés elutasításától kezdve a migrációs politikán át a közös adópolitika erőltetéséig, meg a hazudozás az európai minimálbér jótékony hatásairól mind ennek az eszközrendszerébe tartozik. (…) A magyarországi választásokat egy gyűlöletkampánnyá kívánják alakítani, mint ahogy az elmúlt tizenkét évben mást sem csináltak, az első pillanattól kezdve, csak gyűlöletet keltenek” – fogalmazott a fideszes politikus.

Ami az ellenzéki összefogást illeti, „néhány évvel ezelőtt úgy tűnt, a baloldal Gyurcsány Ferencet se lenyelni, se kiköpni nem tudja, és most a dolog úgy áll, hogy Gyurcsány Ferenc megrágta, lenyelte, és lassan már meg is emésztette, de nem a baloldalt, hanem a teljes ellenzéki tábort”.

Természetesen Budapest balliberális vezetéséről sem volt egy jó szava, ugyanakkor a Városháza-ügy kapcsán Karácsony Gergelyről kész elhinni, hogy fogalma sincs, mi folyik a hivatalában. De nem állt meg ennyinél: szerinte „ha van egyáltalán civilizációs fejlemény, ami szót érdemel – mert bizonyos szempontból valóban új szakaszba léptünk –, az éppen az, amit a szégyenérzet kapcsán lehet megfogalmazni. (…) A politika, benne a baloldal viselkedése, magatartása egy negatív civilizációs trendet tükröz, ami nem állt meg Magyarország határainál. A szégyen, a szégyenérzet mint olyan veszik ki a kultúránkból.”

A multinacionális tőkét hibáztatta a jelenlegi káoszért, szerinte az ő érdekük, hogy „az államokat meggyengítsék, morális alapjukat aláássák, a nemzetállamokat és azok demokráciáit működtető, vállukon hordozó középosztályokat kiiktassák, gazdasági eszközökkel likvidálják”.

A Pegasus-ügyet csak műbalhénak tartja, majd arról beszélt, hogy a jövő évi választás sorsdöntő lesz, ezért aztán arra kell felkészülni, hogy a másik oldalon „mindent, még az elképzelhetetlent is meg fogják tenni annak érdekében, hogy ezt a polgári kormányt megbuktassák”.  

Végezetül az adventi gondolatok jegyében megjegyezte, hogy olyan veszélyek fenyegetnek bennünket, amelyeket ebben a pillanatban nem tudunk felmérni, de kifejezte reményét, hogy a választás megnyerése sokkal egyszerűbb, világosabb és kiszámíthatóbb feladat lesz, mint a vírus elleni küzdelem.

Frissítés:

Reagált közösségi oldalán Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke Kövér László interjújára. Az ellenzéki politikus őrületnek tartja, hogy az „európai” és a „nyugati” Orbánék számára ma már szitokszó. 

– Kövér László szerint ők a keresztény Európa utolsó védőbástyája a lengyelekkel együtt, a baloldal politikája a nyílt hazaárulás, továbbá mi, baloldaliak tizenkét éve csak gyűlöletet keltünk – folytatja a bejegyzést, majd arra figyelmeztet, hogy ami Magyarországon zajlik, az „jel a falon” az EU-nak.

– Mozgolódik és hadrendbe áll a szélsőjobb, hogy romboljanak, Orbán pedig azért szervezi őket, mert csak ehhez ért: gyűlölködik, uszít és akadályoz. Ő maga vallotta be, hogy lételeme a viszály: „Mi vagyunk a homok a gépezetben, bot a küllők között, tüske a köröm alatt” – fogalmaz a politikus, majd azzal a gondolattal zárja bejegyzését, hogy „a Fidesz ultranacionalizmusát, antidemokratikus berendezkedését nyugodtan nevezhetjük hazafiatlannak”.