Közel 300 milliót kapott Matolcsy fiának cége a kormánytól

Közel 300 milliót kapott Matolcsy fiának cége a kormánytól

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 18-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Matolcsy György jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz köthető Balaton Bútor 574 milliós beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatást kapott – írta a HVG.hu.

Mindez azután derült ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter a versenyképességi programot támogató okiratot adott át csütörtökön három vállalat vezetőjének. A kormány „az uniós korlátozások feloldását kihasználva jelentősen emeli a beruházások támogatási arányát. Ha a magyar cégek megragadják a rendkívüli lehetőséget, az átalakuló versenyhelyzet nyerteseivé válhatnak” – fejtette ki a politikus.

A Balaton Bútor külföldi értékesítésének összege 2017-ben nem érte el a 600 milliót, egy évre rá viszont már 725 millió forint volt. A veszprémi cég éves árbevétele már közelíti az 1,7 milliárd forintot. Veszprém fideszes országgyűlési képviselője, Ovádi Péter a helyszínen köszönte meg a kormánynak, hogy ilyen gyorsan döntött a támogatásról.

A Pek-Snack Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ugyancsak vállalt 574 milliós beruházást, amire több mint 287 milliós támogatást ítéltek meg.