Közelebb hozná egymáshoz a civileket és a politikusokat Donáth Anna

Közelebb hozná egymáshoz a civileket és a politikusokat Donáth Anna

Donáth Anna (Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A civilek és pártok szövetségének erősítésére létrehoztam a Holnap Magyarországa Egyesületet – jelentette be a Facebook oldalán Donáth Anna. A Momentum európai parlamenti képviselője és a párt egyik meghatározó arca szerint ugyanis, ha felhatalmazást akarnak kapni az ország vezetésére, akkor jövőképet kell mutatniuk az embereknek. – De ha olyan jövőt szeretnénk, amelyben mindannyian jól érezzük magunkat, azt csak közösen tudjuk kitalálni: politikusok, civilek, értelmiségiek, kutatók, szakértők és hétköznapi emberek – írta, hozzátéve, hogy új szövetséget kell kötniük egymással, és áthidalni az elmúlt évtizedben létrejött távolságot. – Felismernünk, hogy sokkal több van, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt – fűzte hozzá.

Donáth Anna magyarázata szerint ezért hozta létre a Holnap Magyarországa Egyesületet, melynek célja, hogy segítsen közelebb hozni egymáshoz a pártokat és a civileket, a politikusokat és az értelmiséget. Hogy ösztönözze közöttük a párbeszédet és az együttműködést. Az első ilyen együttműködési lehetőség a Holnap Magyarországa Tervben leírt jövőkép részletezése és továbbgondolása. Ennek érdekében az egyesület a Momentummal közösen konferenciát szervez bő két hét múlva – április 14-én – az akkumulátorgyárak témájában. Felszólal majd az eseményen – mások mellett – Surányi György, közgazdász, Győrffy Dóra, közgazdász vagy éppen Bojár Gábor, üzletember. – Politikusként küldetésemnek tekintem a pártok és a civilek közötti új szövetség kiépítését – írta még Donáth Anna.

Nem ez az első ilyen típusú próbálkozás az ellenzéki oldalon. A 2022-es országgyűlési választásokat megelőző ellenzéki előválasztás kapcsán Karácsony Gergely hozta létre a 99 Mozgalmat, amelyben ugyancsak civilek kaptak helyet. Mint ismert, Karácsony Gergely végül második helyen végzett az előválasztás első fordulójában – Dobrev Klára után –, majd a második fordulóban visszalépett Márki-Zay Péter javára.