Közérdekű adatigényléssel akarja megtudni a DK a Schadl-ügy OBH-s vizsgálatának eredményét

Közérdekű adatigényléssel akarja megtudni a DK a Schadl-ügy OBH-s vizsgálatának eredményét

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közérdekű adatigényléssel akarja megtudni a Demokratikus Koalíció (DK) az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Schadl-ügyben végzett vizsgálatának eredményét – közölte a DK pártigazgatója vasárnap. Sebián-Petrovszki László online sajtótájékoztatóján azt mondta, Schadl György, „a fideszes végrehajtó maffia feje arra tett kísérletet, hogy kirúgasson egy bírót”. Ehhez pedig Senyei Györgyhöz, az OBH elnökéhez fordult segítségért – tette hozzá az ellenzéki politikus.

– Schadl György végrehajtó kamarai elnök be is jutott Tatár-Kis Péterhez, a Fővárosi Törvényszék elnökéhez, ahol azt a választ kapta, ha kirúgni nem is fogják a célkeresztben lévő bírót, azt el tudják érni, hogy ne érezze jól magát a munkahelyén – mondta az MTI által is idézett Sebián-Petrovszki László.

– Amikor mindez kiderült, Senyei György belső vizsgálatot indított, ennek eredményét azonban rögtön titkosították – jegyezte meg a DK pártigazgatója, majd feltette a kérdést: hogyan lehetséges az, hogy Schadl György képes lehetett bírókat ellehetetleníteni, és ebben magától az OBH-tól kapott segítséget? Sebián-Petrovszki László leszögezte, a DK választ vár arra, miért titkolja az OBH a vizsgálat eredményét. „Ezzel saját felelősségüket akarják eltussolni vagy magas rangú fideszes politikusokat védenek az ügyben?” – tette fel a kérdést, megjegyezve, „a Schadl-ügy szálai egészen magasra érhetnek, politikai hátszél nélkül ugyanis egyetlen bírósági végrehajtó sem kísérelné meg, hogy ellehetetlenítsen bírókat”.