Stadionból lehet a Természettudományi Múzeum Debrecenben

Stadionból lehet a Természettudományi Múzeum Debrecenben

Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő (j2) és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (j) sajtótájékoztatót tart Debrecenben, az Oláh Gábor utcai volt labdarúgó-stadionban 2022. január 7-én. A volt Loki-pálya helyén épülhet fel az új Természettudományi Múzeum (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az önkormányzat javaslata szerint a debreceni Nagyerdőben, az Oláh Gábor utcai volt Loki-pálya területén épülhet fel az új Természettudományi Múzeum – közölte a város polgármestere pénteken a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Papp László (Fidesz-KDNP) emlékeztetett: december végén kötöttek a kormánnyal támogatási szerződést, amelyben 2,4 milliárd forintot biztosít a kabinet, hogy a város elvégezze a múzeum létesítésével kapcsolatos előkészítő munkákat.

Ezzel többéves előkészítő folyamat indul el, amelynek része egy részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, egy tervpályázati eljárás lefolytatása, majd az engedélyes, illetve a kiviteli tervek elkészítése – sorolta a polgármester.

A Természettudományi Múzeum Debrecenben költöztetésének terve komoly indulatokat váltott ki, nagyon sokan vitatták az elképzelést, a kormány azonban kitartott mellette.