Közösségi rádiót indít Iványi Gábor közössége

Közösségi rádiót indít Iványi Gábor közössége

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közösségi rádiót indít Iványi Gábor közössége, az Oltalom Karitatív Egyesület – derült ki a Hírklikk interjújából

Az Oltalom Rádió az interneten már elérhető, egyelőre tesztüzemmódban. Iványi állítása szerint nem akarnak, és nem is tudnak konkurálni a Klubrádióval és a Civil Rádióval, olyasmibe pedig a legkevésbé sem akarnak belecsúszni, „mint amit a Hit Gyülekezete művelt”. Az Oltalom stábjához Molnár Áron színész adta az arcát, a csapat önkéntese pedig az MDF korábbi politikusa, Herényi Károly. Az előkészített adásmenet már májusban elindulhat.

Egyébként már évek óta működik egy kis stúdiójuk a Dankó utcában, ezt Moldován Ágnes vezette a közelmúltig. A cél, hogy egyfajta szociografikus lenyomatot hagyjanak, eddig pedig elkészült nyolcvan-száz anyaguk, amit egyfajta archívumnak tekintenek. „A témák között szerepelt a börtönlét, a gyógyíthatatlan betegek, minden olyan területet meglátogatott, ami a szociális munkához, a szerintem modern kori lelkipásztori tevékenységhez tartozik” – mondta el Iványi.

Egy idő után terveznek Oltalom-szigetet létrehozni minden nagyobb településen, és régi álmuk az is, hogy médiaoktatást indítsanak, ami már el is kezdődött az oknyomozó újságírás terén. Továbbá együttműködnének ellenzéki vezetésű önkormányzatokkal is, a tervek szerint egy kölcsönös együttműködés keretében kapnának megszólalási lehetőséget az adott önkormányzatok is a tevékenységük bemutatásával. Iványi Gábor elmondása szerint bárki szót kaphat a rádióban, a kormányt kivéve. – Róluk csak beszélünk, de nem szeretnénk, ha ide is befurakodnának és mérgező petéiket ide is betolnák – mondta.