Közvetlen járatok indulnak Budapestről Szöulba

Közvetlen járatok indulnak Budapestről Szöulba

A LOT Dreamliner gépe (Forrás: LOT sajtóosztály)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Diplomáciai forrásokból úgy értesült a Magyar Hang, hogy a koreai hatóságok két légitársaságnak is megadták a járatnyitási engedélyt a Szöul – Budapest útvonalon. Az egyik kedvezményezett a helyi Korean Air, amely már évek óta repüli a térségünkből Prágát, a másik pedig a lengyel LOT. 

Az Aeroportal.hu pedig néhány perce kiszúrta, hogy a LOT rendszerében már a szeptember 22.-i dátumtól foglalhatóak a repülőjegyek Szöulba. A közvetlen járat heti háromszor, kedden, pénteken és vasárnap indul Budapestről a dél-koreai főváros Incheon repülőterére. A téli menetrendben a LO 2001-es számú járat 11:25-kor (október végéig 12:25-kor) száll fel Budapestről és másnap 06:05-kor érkezik meg Szöulba. A járatokat a LOT Boeing 787-8 Dreamliner repülőgépei teljesítik. A menetrend szerinti repült idő Szöul felé 10 óra 40 perc, míg visszafelé 12 óra 45 perc lesz.

Magyarországra egyébként évente százezernél több dél-koreai turista érkezik, és a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetője tavaly egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy 2018 első felében a legtöbb tőke Dél-Koreából érkezett Magyarországra, megelőzve a német és amerikai cégeket is.