Közzétették a hétfő reggeli budapesti katás tüntetés részleteit a szervezők

Közzétették a hétfő reggeli budapesti katás tüntetés részleteit a szervezők

A kata-módosítása elleni tüntetők lassítják a forgalmat a Margit hídon, megérkeztek az ételfutárok. (Fotó: Tompos Ádám/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez a tüntetés a népnek szól és a nép szervezi; éppen ezért a felszólalások sem politikusoktól fognak elhangzani. A megafon körbejár majd és mindenki elmondhatja a sérelmeit – írta vasárnap esti Facebook-bejegyzésében a Futárok a KATA-ért csoport, amely a hétfői budapesti demonstrációt szervezi. A tervek szerint a rendezvény hétfőn reggel 7 órakor indul majd a Margit híd pesti hídfőjétől.

A NÉP a KATA-ért és a reális REZSIÉRT címen meghirdetett tüntetésre közel 9 ezren jelezték, hogy érdekli őket. A szervezők leszögezték: „A tüntetésünk hivatalosan is be van jelentve és a rendvédelmi szervekkel együttműködve hoztuk azt létre. Mindenki segítségét és együttműködését szeretnénk kérni abban, hogy kulturált keretek között, a törvényeket betartva hallassuk a hangunkat.” A szervezők a korábbi demonstrációkon megbírsaágolt résztvevők megsegítését is kérték a hallgatóságtól. Egyúttal hozzátették: „Hozzatok magatokkal sok folyadékot, az sem árt, ha néhány szendviccsel is készültök. Mivel napsütés várható és 30 fok, javasolt a naptej és sapka használata, illetve esernyővel/napernyővel is lehet védekezni. Fokozottan figyeljetek embertársaitokra, ha valaki rosszul van, azonnal értesítsetek egy szervezőt!”

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a budapesti mellett hétfőn a szegedi Futárok A Katáért csoport tüntetést szervez a városban este 18 órára a Rákóczi térre, a megyeháza elé a kata átalakítása ellen és a jogbiztonság mellett. A technikai lebonyolításban a Magyar Kétfarkú kutya Párt (MKKP) passzivistái segítenek.