Krekó Péter feljelentette Bayer Zsoltot és Menczer Tamást

Krekó Péter feljelentette Bayer Zsoltot és Menczer Tamást

Krekó Péter (fotó: Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hónapja hazugságon alapuló gyűlöletkampány zajlik a kormányzati irányítású médiában Krekó Péter ellen. A Political Capital igazgatója ezért a sajtópereken és személyiségi jogi pereken kívül magánvádas büntetőfeljelentést tett többrendbeli rágalmazás és becsületsértés bűncselekmények alapos gyanúja miatt is – közölte a Political Capital péntek reggel.

Mint emlékeztettek, a kormányzati irányítású média és egyes politikusok egy elemzői nyilatkozat szándékos félreértelmezésére kampányt építve valótlanul állítják, hogy Krekó Péter az oltásokba vetett bizalom aláásására biztatta volna az ellenzéket. Krekó Péter épp az oltások iránti bizalom csökkenésétől óvva hívta fel a figyelmet többek között a kormányzati kommunikáció kockázataira.

Horváth Lóránt ügyvéd, Krekó Péter jogi képviselője szerint, azok az emberek, akik a tényeket nagy nyilvánosság előtt meghamisítják és ezzel azt a látszatot keltik, mintha maga a szakértő jelentette volna ki, hogy emberi életek feláldozása árán politikai hatalom szerezhető, vagy hogy felszólított volna bárkit, hogy ássa alá az emberek vakcinába vetett bizalmát, azok rágalmazást követhetnek el, amely már bűncselekmény, mivel ilyen soha nem hangzott el. A véleménynyilvánítás szabadsága csak a bírálat, a jellemzés, a nézet és a kritika szabadságát foglalja magában, de az alkotmányos védelem nem vonatkozik a tények meghamisítására. Krekó Péter és családja az eset kirobbanása óta halálos fenyegetéseket kapott. Az ügyvéd szerint ezek a személyek büntetőjogilag is felelősek lehetnek egy köztiszteletben álló szakértő nyilvános megaláztatásáért, és egy kétgyermekes család fenyegetéséért.

Bácskai Balázs publicista ellen rágalmazás vétsége, Bayer Zsolt publicista ellen rágalmazás és becsületsértés vétsége, Menczer Tamás államtitkár ellen pedig rágalmazás vétsége miatt indította meg a büntetőeljárást Krekó, illetve jogi képviselője – olvasható a közleményben.

– Ha csak a Google-fordítóval fordítják le magyarra az ominózus mondatot, abból is kiderül, hogy azt mondtam: ha aláássa az emberek hajlandóságát az oltásra, Orbánnak viselnie kell a politikai következményeket. Szerintem teljesen szándékosan magyarázták félre a szavaimat – három hete pereket nyertem több kormánylap ellen, revansot akartak venni. És van benne bűnbakkeresés is, hiszen valakinek hibásnak kell lennie amiatt, hogy embereknek elveszett a bizalma az oltásokban – mondta még január 11-én a Magyar Hangnak nyilatkozva Krekó Péter.

A közleményben is emlékeztettek rá, hogy Krekó tavaly jogerősen pert nyert a Figyelő, az Origo és a 888 kiadói ellen, amelyek megsértették jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, amikor valótlanul híresztelték róla, hogy titkos brit pszichológiai hadviselési akcióban vett volna részt.