Krízishelyzet alakulhat ki az ajkai kórház intenzív osztályán

Krízishelyzet alakulhat ki az ajkai kórház intenzív osztályán

Az ajkai kórház (Fotó: korhazajka.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajtóértesülések szerint a nővérek után most az orvosok adták be a felmondásukat az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. A Magyarnarancs.hu azt írta, hogy az intenzív osztály öt orvosa jelezte távozását, a 24.hu információi alapján ők altatóorvosok.

A szakemberek hónapok óta küzdöttek a túlterheltséggel, a rossz munkakörülményekkel, amit több ízben jeleztek a kórház vezetőségének. Egyik munkatársuk már hónapokkal ezelőtt megelégelte a helyzetet, és otthagyta a kórházat, de helyére a mai napig nem találtak senkit. A kórház vezetése nem kívánt érdemben foglalkozni az üggyel, azt kérte a megmaradt orvosoktól, hogy novemberben tárgyalják újra a helyzetet. Az öt altatóorvos végleg megelégelte a kilátástalan helyzetet, ezért döntöttek úgy, hogy kollektíven távoznak. Mivel nem munkaviszonyban, hanem vállalkozóként dolgoznak a kórházban, így a 30 napos általános szabály értelmében október végéig kötelesek ellátni feladataikat.

Az ápolók távozása óta az intézmény bérnővérek és nyugdíjas munkaerővel próbálja betölteni a műszakokat. Sajtóinformációk szerint a tapasztalatlan új munkaerő is hozzájárult az orvosok felmondásához.

A 24.hu megkereste az ügyben a kórházat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központot is, de egyik szervtől sem kaptak választ arra, hogy miként tervezik megoldani a krízishelyzetet, hisz altatóorvosok hiányában nem fognak tudni műtéteket végezni az ajkai kórházban.

A 24.hu azt is hozzáteszi, hogy a helyzet pikantériáját az adja, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia a kórház vezetésének, ha rövid időn belül egy komplett egység pótlásáról, a műszakok betöltéséről kell gondoskodnia. Akár még többe is kerülhet a tűzoltás, mint amennyit a régóta ott dolgozók kértek volna.

Már tavaly is tömeges felmondás miatt aggódtak az ajkai kórházért – Magyar Hang

Tömegesen távozó nővérekről szóltak a pénteki hírek, ám már tavasszal is a hiányzó szakemberekről kérdezték volna az igazgatót a városi képviselők, ha elment volna az ülésre.

A nővérek felmondása után a Magyar Hang írt arról, hogy évek óta gond lehet a dolgozói létszámmal az ajkai kórházban és tavaly is lehettek tömeges felmondások. Mindemellett arról is beszámoltunk, hogy a  Schwartz Béla MSZP-s polgármester vezette önkormányzat hiába szerette volna ezekről az ügyekről idén tavasszal megkérdezni az intézmény vezetőjét, ő nem ment el a témával foglalkozó ülésre.

„A hozzám eljuttatott információkból sajnos nem örömteli és megnyugtató közvélemény látszik kibontakozni. A kórházi alkalmazottak részéről elégedetlenséget és frusztrációt tapasztalok” – írta akkor a kórház igazgatójához címzett levelében Ajka polgármestere.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.