Nem vette fel a munkát reggel az FKF kukásainak egy része

Nem vette fel a munkát reggel az FKF kukásainak egy része

Munkában a közterület-fenntartók (Forrás: FKF/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kukások kezdtek gyülekezni kedd reggel az FKF Ecseri úti központjánál, fizetésemelést követelve. Ők nem vették fel a munkát sem – tudta meg a Blikk. A lap információi szerint az óbudai hulladékégetőtől sem vonultak ki ma reggel a kukások. Ez azt jelenti, hogy kedden egyelőre nem indult meg a szelektív hulladékszállítás, illetve a kommunális hulladékszállítás egy része sem.

A helyszínen lázongó kukások és forró hangulat fogadta a fotósukat. Mint megtudták, elsősorban az verte ki náluk a biztosítékot, hogy korábban valaki azt nyilatkozta, a hulladékszállítóknál a fizetés a 400 000 forintot is elérheti bizonyos idő után, ami állításuk szerint nem igaz, mert kétszázezreket keresnek. Más helyeken meg 400-450 ezer forintokért keresnek munkatársakat a hulladékszállító cégek. A másik problémájuk, hogy a cég felvett ellenőröket, jórészt nyugállomány rendőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem. Ezek az ellenőrök viszont a tiltakozók szerint 100-150 ezerrel többet keresnek, mint maguk a kukások.

Azt mondták, a kukásautókat most leadják azzal, hogy hibásak, nem lehet velük dolgozni, így nem is indulnak majd el. Háromnegyed nyolc körül lement a telep udvarára egy szakszervezeti vezető, aki azt mondta a dolgozóknak, vegyék fel a munkát, különben kirúgják őket. A szemétszállítók erre skandálni kezdtek: „Tűnjél haza!”

 

Címkék: sztrájk, FKF Zrt.