Külföldre küldi nyelvet tanulni a középiskolásokat a kormány

Külföldre küldi nyelvet tanulni a középiskolásokat a kormány

Szentkirályi Alexandra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár hivatalosan csak néhány nap múlva, január 1-jén áll munkába kormányszóvivőként Szentkirályi Alexandra, a kormány Facebook-oldalára szombat reggel felkerült videón már ő jelentette be a fiatalokat érintő legújabb döntéseket – ezúttal a tegeződést mellőzve.

A (majdani) kormányszóvivő közlése szerint jövőre elindul a külföldi nyelvtanulási program, amelyben 140 ezer 9–11. évfolyamos diák vehet részt kéthetes ingyenes külföldi nyelvtanfolyamon. Mint mondta, a kormány (a valóságban valószínűleg az adófizetők) állja a képzések, az utazás és a szállás díját, ráadásul zsebpénzt is kapnak a diákok. Angliába, Írországba, Máltára, Ausztriába, Németországba és Franciaországba is utazhatnak a diákok.

2020: számos új lehetőség a fiataloknak

Magyarországnak szüksége van a fiatalok tudására, tehetségére, akiknek a 2020-as év számos új lehetőséget hoz. Elindul a Külföldi Nyelvtanulási Program,...

Szentkirályi Alexandra szavai szerint ezzel százezres kiadást vesznek le a családok válláról. Emlékeztetett: az első sikeres nyelvvizsga továbbra is ingyenes lesz, mint ahogy nem kell fizetni sem a KRESZ-tanfolyamért sem pedig a vizsgáért. Ígéret hangzott el továbbá arra vonatkozóan is, hogy a szakképzésben résztvevőket „nagyon komoly ösztöndíjakkal” fogják támogatni.

„Az is nagyon biztató, hogy egyre inkább megéri Magyarországon maradni és dolgozni, mert van munka bőven. 2010 óta a harmadára csökkent a fiatalok munkanélkülisége, a bérek pedig folyamatosan emelkednek” –közli búcsúzóul Szentkirályi Alexandra. Arról nem esett szó, hogy a programra mennyi pénzt szánnak.

UltraHang

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – „A nőnek a konyhában a helye”