Kuncze Gábor Dobrev Klárát támogatja, mert hazánkra ráférne egy kedves mosoly

Kuncze Gábor Dobrev Klárát támogatja, mert hazánkra ráférne egy kedves mosoly

Kuncze Gábor (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az ellenzéki pártok sorra megnevezték az előválasztáson induló miniszterelnök jelöltjeiket. Be is indult azonnal a papagáj kommandó, mondván, hogy az egyik nem is beszél angolul. Aztán most erről vitatkozunk. Nem kellene. Különben is, bármelyik jelölt meg tudja angolul tanulni, hogy »disznósajt«, ahogy elnéztem, újabban megközelítőleg ennyi is elegendő” – írja Facebook-bejegyzésében Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke.

Szerinte az ellenzéki szavazóknak inkább arról kell majd állást foglalniuk az előválasztáson, hogy kit tartanak legalkalmasabbnak az ország vezetésére, és ő személy szerint az Európai Parlament kétdiplomás, négy nyelven beszélő alelnökét, Dobrev Klárát támogatja az ellenzéki miniszterelnökjelölti előválasztáson.

„A többi jelölt is kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, érdemes azokat ezzel a listával is összehasonlítani” – teszi hozzá.

– A szavazóknak és a jelölteknek is tudniuk kell, hogy bár ez egy küzdelem közöttük, de csak átmeneti. Lesz egy győztes, aki mögött azután mindenkinek fel kell sorakoznia. A jelölteknek is, szavazóiknak is. Olyan küzdelem, ahol nem a sebek ejtése, nem a másik megsemmisítése, nem a karakter legyilkolása a feladat, hanem az elképzelések és az alkalmasság felmutatása – fejtegette Kuncze.

Külön felhívta a figyelmet arra, hogy nem azért támogatja Dobrev Klárát, mert nő, hanem azért, mert alkalmas. Igaz persze az is, hogy Magyarországot még nem vezette nő, szerinte ideje lenne ebben is előre lépni.

Mint megírtuk, az ellenzéki előválasztásra korában már bejelentkezett Jakab Péter, a Jobbik és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, valamint Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője. El fog indulni Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és zajlik a tárgyalás Pálinkás József volt akadémiai elnökkel is. A Párbeszéd és az MSZP támogatásával a háta mögött Karácsony Gergely főpolgármester szombaton jelentette be indulását, aki bejelentette a 99 mozgalmat, amely olyan embereket hozott össze, mint Ángyán József, Kis János, Bod Péter Ákos, Ferge Zsuzsa, Alföldi Róbert és ifj. Bibó István.