Kunetz Zsombor: Magyarország pont olyan, mint egy Zs kategóriás katasztrófafilm

Kunetz Zsombor: Magyarország pont olyan, mint egy Zs kategóriás katasztrófafilm

Kunetz Zsombor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Magyarország pont olyan, mint egy Zs kategóriás katasztrófa film, szakértők hada javasol ésszerű döntéseket, de ezt az Emmi jobban tudja, kiegészítve az Operett Törzzsel. Pontosan így volt ez a maszkhasználat kezdetén is, és a jelek szerint most is” – háborog Kunetz Zsombor orvos és egészségügyi szakértő a közösségi oldalán.

Az egyik kormánypárti lap ugyanis arról ír, hogy „értelmetlen lenne a pedagógusok szúrópróbaszerű koronavírus-tesztelése...Egy PCR-tesztnek nincs szavatossági ideje, aki egy adott időpillanatban negatív, a mintavételt követően bármikor megfertőződhet...a PCR-tesztnek akkor van értelme, ha az érintett tüneteket mutat, illetve szoros kontaktja egy már fertőzött betegnek".

A szakértő ezt az állítást illetve gondolatmenetet ostobának tartja. Szerinte a magyar védekezésnél sokkal jobban teljesítő országok ezt pont ellenkezőképpen látják. Csakúgy mint számos magyar szakértő, köztük Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is, aki szerint kell és hasznos lenne a szűrés. Amennyiben igaz lenne, hogy nincs értelme a tesztelésnek, akkor „annak a nagy vizsgálatnak sem volt az Emmi szerint semmi értelme, amit négy orvos egyetem végzett, és ahol legalább valami fogalmunk alakult ki arról, hogy hány fertőzött lehet az országban. De ugyanígy semmiféle értelme nem volt a piros országokból hazajövők szűrésének stb...” – folytatja Kunetz. Mint hozzáteszi, szerinte nem először fogalmaz meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmaiatlan és józan ésszel nézve is ostoba megállapításokat.

Ráadásul a közoktatásban most nagyon kényes a helyzet, „sokan rettegnek a gyereküket az iskolába küldeni, ahogyan sok tanár is fél, egy jól megszervezett és folyamatos szűrés képes lenne ezt a társadalmi feszültséget csökkenteni, ami azt is jelenti, hogy sokkal együttműködőbb környezetet is teremtene.”

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3173680449353612

– Ez alapvetően szükséges a gazdaság és a mindennapi életünk számára is, ezt sem látja Emmi, amelytől én minden funkciót elvennék, csak a temetkezést adnám át – zárja végül bejegyzését a szakértő.

Mint megírtuk, szombat reggelre 510 új fertőzöttet azonosítottak, ami új rekordot jelent a napi új esetek számát tekintve. A járvány gyorsan terjed Magyarországon, így vélhetően a további napokban még ennél is magasabb esetszámokat láthatunk. Merkely Béla az Indexnek nyilatkozott is erről, és azt állította: egyáltalán nem lepte meg az esetszám elmúlt napokban tapasztalt, durva megugrása. Szerinte „mindez abból adódik, hogyha a nép nem hiszi el, hogy járvány van, akkor ennek ez lesz a következménye. Sajnos, fellazult a fegyelem”.