Kunhalmi Ágnes: Összefogás kell az önkormányzati választáson

Kunhalmi Ágnes: Összefogás kell az önkormányzati választáson

Kunhalmi Ágnes, az MSZP újra megválasztott társelnöke (Fotó: MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összefogásra van szükség a 2024-es önkormányzati választáson – erről írt levelet a többi ellenzéki pártnak az MSZP. Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke szombati videójában arról beszélt, hogy el kell kezdeni a felkészülést a közelgő voksolásra, az ellenzéki oldal formációi pedig ezúttal is együttműködésre van kényszerítve. Azt hangsúlyozta, hogy minden településen elő kell állítani az „egy az egy ellen” felállást, amikor az ellenzék egy jelöltje áll majd szemben a fideszes indulóval. Ahol nincs megállapodás vagy nincs meg az egyetlen jó jelölt, ott előválasztással döntenének.

Kunhalmi Ágnes kitért arra is, hogy az MSZP kongresszusi határozata értelmében azokat a politikusokat, akik korábban a szocialisták színeiben nyertek mandátumot, de időközben átléptek más pártba, csak úgy tudják támogatni 2024-ben, ha egy előválasztáson újra nyerni tudnak. Ilyen például a XVIII. kerületben Szaniszló Sándor, aki MSZP-sként győzött 2019-ben, majd átlépett a Demokratikus Koalícióba. De ugyanezt az utat járta be Óbudán Kiss László is. Ez lehet az oka, hogy ebben a kerületben a szocialista párt nem őt nevezte meg automatikusan, hanem a párt helyi elnökét, Török Ottót.

A társelnök azt is felidézte, hogy az önkormányzati választás 2024 tavaszán egy napon lesz az európai parlamenti választással. Ennek oka szerinte a Fidesz azon terve, hogy a voksolás ne arról szóljon, hogy egy településen a polgármester vagy a képviselőtestület hogyan segítette a helyieket annak érdekében, hogy ne érezzék a kormány megszorító politikáját. A Fidesz célja „a Brüsszelezés, a szuverenitás- és identitáskampány”, hogy a települési politikát is a háború határozza meg.