Kunhalmi Ágnes: Semmilyen realitása nincs a nap folyamán megjelent közvélemény-kutatásnak

Kunhalmi Ágnes: Semmilyen realitása nincs a nap folyamán megjelent közvélemény-kutatásnak

Kunhalmi Ágnes (Fotó: Kunhalmi Ágnes / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Semmilyen realitása nincs a 444.hu-n megjelent közvélemény-kutatásnak, amit felelőtlenség volt ilyen formában lehozni – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Kunhalmi Ágnes megerősítette, hogy a kutatás az Iránytű Intézettől származik. Az MSZP társelnöke azonban azt is elmondta, hogy a kutatást sem ő, sem a pártelnök társai nem látták. Úgy tudja, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt sem kapta meg. Szerinte irreális az eredmény, ugyanis, mint mondta, 3,6 millió szavazója sosem volt a Fidesznek. „Ezt felelőtlenség volt így, ilyen formában lehozni. Ha ezt a Magyar Nemzet írja le, akkor legyintünk rá. (…) Ennek nincs semmilyen realitása” – fogalmazott.

„Nem is értem a 444-et. Leírja, hogy pártelnökként, én is, kijózanítólag hatott rám. Hát micsoda? Nem hívta fel a 444 bármelyik pártelnöktársamat?” – kérdezte Kunhalmi Ágnes. Úgy véli, ez elbizonytalanítja a választókat, miközben túl vannak egy sikeres előválasztáson, és egy népszavazás kapujában vannak.

A 444 arról írt csütörtök reggeli cikkében, hogy egy ellenzék által rendelt közvélemény-kutatás szerint a teljes lakosságra nézve 46 százalékos a Fidesz–KDNP, és csak 32 százalékos az ellenzéki összefogás listájának a támogatottsága, a Mi Hazánk 5 százalékot, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 4 százalékot kapna, míg további 12 százalék nem szavazna vagy nem árulja el, hogy kit támogatna.

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője a nap folyamán a Facebook-oldalán a hírre reagálva azt írta, hogy, vagy kutatás, vagy az információ rossz. „A teljes lakosság 46 százaléka az kb 3,7 millió hazai választó. A Fidesz még 2010-ben is csak 2,7 milliót kapott. Azóta pedig még ennél is kevesebbet - miközben a részvétel növekedett. Nincs olyan lehetőség, hogy 2022-ben bárki ennyi szavazatot kapjon (az ellenzék sem)” – fogalmazott.